mod_jux_megamenu

Nyelvváltó

cikkfejlec8


OKTATÁS - anélkül nincs értelme

Néhány betegség kialakulását nem lehet megjósolni vagy megelőzni. De vannak olyanok, amelyek jól észlelhetőek, kivehetőek már korai szakaszban is. Ezek közé tartozik a mellrák. A rendszeres önvizsgálat lehetővé teszi a nők számára a mellek változásának figyelemmel kísérését a korai stádiumú megbetegedések diagnosztizálására.

A „Ostře sledované prsa”, vagyis a „Szigorúan ellenőrzött mell” szervezet önkénteseinek, és szakembereinek segítségével a  nők megtanulják az önellenőrzés megfelelő technikáját. A gyakorlatokat gyakran olyan képzett oktatóktól sajátíthatják el, akik maguk is átélték a betegséget.

cseh1cseh2cseh3

 

Mell fal - anélkül nem látná

A mell fal lényegében egy zavarba ejtő, ennélfogva figyelemfelkeltő projekt elem, amely időközben az „Ostře sledované prsa” egyik sajátos védjegyévé is vált. A fal gipszmintáihoz egészséges és beteg nők álltak modellt vállalva a névtelen nyilvánosságot, hogy egy látványos, és elgondolkodtató szimbólum jöjjön létre. A fal a V4 országokat érintő projekt keretében Budapesten is kiállításra kerül. A képen jól látható, hogy egy monumentális falról van szó, vagyis nem lehet bárhol kiállítani, ezért a szervezet rendelkezik úgynevezett mobil mell falakkal, amelyeket kisebb befogadó képességű terekben is könnyen lehet alkalmazni.

 

cseh4cseh5cseh6